idei utolsó haltelepítés

2017.10.20. 08:00

Előbb-utóbb tapasztalni kell a hatást

Az ez évi utolsó haltelepítésen jártunk a volt kompkikötőnél, oly szép időben, hogy hihetetlen volt: ez az utolsó!

Pekarek János

Hátas Attila és Steiner Norbert a haltelepítés közben Fotó: Ady Géza

Az idei utolsó haltelepítést tartották csütörtökön délelőtt a városban valamint Rácalmáson és Kulcson. Olyan gyönyörű, napos, meleg időben, hogy a résztvevők alig akarták elhinni a kézenfekvő tényt: az őszi haltelepítés valóban az idei utolsó! Ez alkalommal a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetsége (Hofesz) és a Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetsége (HVDSZ), vagyis a Közép-Duna horgászvizeit gondozó két horgásztársaság az említett három helyen: a kulcsi keszonoknál, a rácalmási hídlábnál és a dunaújvárosi volt kompkikötőnél 5-5, összesen 15 mázsa piaci, másképpen szólva: háromnyaras pontyot telepített a Dunába. Siklósi Béla, a Hofesz-HVDSZ elnöke lapunknak elmondta: az elmúlt két esztendőben a horgászok összesen mintegy száz mázsa halat tettek az élő Dunába ezen a szakaszon.

Hátas Attila és Steiner Norbert a haltelepítés közben
Fotó: Ady Géza

Mivel a haltelepítés a folyam egész hosszában folyamatos, ezt a telepítési munkát lassan mindenhol érzékelniük kell a horgászoknak a halállomány gyarapodásán. A tegnap telepített halakat a Tolna megyei Varsád Czikkhalas-taváról hozták. Jól megtermett halakról volt szó – amelyek nem is nagyon tétováztak a vizet érés után, mint némelyik másik telepítésnél a jóval kisebb halak, hanem azonnal útnak eredtek a mélyebb vizek felé. Tavasszal ugyanennyi mázsa, de akkor csak kétnyaras pontyot telepítettek ezeken a helyeken a Dunába, tudtuk meg Somfai Rezsőtől, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnökétől a kompkikötőnél. Az egyesület belső vizein, azaz a kikötői öbölben és a szabadstrand öblében idén összesen ötvenöt mázsa halat telepítettek a horgászok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában