Gyógyulás

2017.10.05. 07:30

Később operálják Letíciát

DUNAÚJVÁROS Hétfőn operálták volna Móna Jázmin Letíciát Budapesten, csípőficama miatt, a négyéves kislány könnyebb megbetegedése, megfázása miatt azonban a beavatkozás elmaradt, november 2-ra halasztották, tudtuk meg Kovács Viktóriától, Letícia édesanyjától. Addig folytatódik rehabilitációja.

Pekarek János

Letíciát a város sok adományozója támogatja

Fotó: Ady Géza

Letícia, mint korábban többször megírtuk, egészségesen született, ám kevéssel azután agyvérzés miatt súlyosan károsodott: sem járni, sem beszélni nem tud.

Hosszú gyűjtés és sok-sok adomány nyomán idén megoperálták a Bécs melletti Badenben: őssejt-beültetést kapott. Ez orvosai szerint esélyt ad arra, hogy beszélni, járni legyen képes: ehhez azonban még csípőficamát is le kell győzni.

Letíciát a város sok adományozója támogatja
Fotós: Ady Géza

Az édesanya elmondása szerint a tervezett műtét után hatheti gipsz következik, majd egyheti rehabilitációs kezelés Dunaújvárosban, ezután újabb két hét rehabilitáció Budapesten.

A rehabilitációk azonban minden valószínűség szerint Letícia felnőttkoráig folytatódnak majd: csak így lesz lehetséges, hogy a kislány önellátóvá váljék, sok munka és gyakorlás árán. Ehhez viszont további gyűjtőmunka és sok-sok adomány szükséges...

Ám a gyerek fejlődése bizonyítja, hogy megéri a sok áldozat: legújabban a festés nyűgözi le, képein is látható a jelentős fejlődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában