Szüreti mulatság

2017.10.02. 08:00

Cserkésztábor diszkóritmusban Dunaföldváron

A dunaföldvári 105. számú IV. Béla Cserkészcsapat évi rendes szüreti mulatságát szombaton rendezték meg.

Pekarek János

Örömmel jelentjük, hogy az egész napos összejövetel kiválóan sikerült, még akkor is, ha a szüret inkább az alkalmat, mint a témát szolgáltatta a rendezvényhez.

Fotós: Zsedrovits Enikő

A földvári művelődési ház udvarán ugyanis könnyen időzavarba kerülhetett a látogató: az még hagyján, hogy diszkószámok szolgáltak aláfestő zenéül, de még a régmúlt diszkókorszak divatja és jelmezei is visszaköszöntek a helyről.

Ízelítő a cserkésztábor hangulatából Fotós: Zsedrovits Enikő

Minden ilyen összejövetelnek van ugyanis egy keretjátéka, tudtuk meg Németh Lászlótól, a cserkészcsapat parancsnokától. Ezúttal a diszkókorszak volt a fő téma, annak is talán a legjobb esztendeje: 1977!

Néhány szurkoló az előtérben, háttérben egy diszkóruha
Fotós: Zsedrovits Enikő

A Földvárról, Budapestről, Kecskemétről, Kalocsáról és a közeli környék falvaiból összegyűlt kis- és nagyobb cserkészeknek tehát nagyjából nagyszüleik legszebb éveiből kellett vizsgázniuk, amikor különböző vetélkedőkön zenei kvízkérdésekre válaszoltak. Ám akadt sportos rendezvény is a városban szétszórt helyszínek között, a kisebbeknek pedig ügyességi és játékos versenyeket rendeztek a földvári várban.

 

Emellett kézműves-foglalkozások is várták az érdeklődőket, nem beszélve a csoportos játékokról, karaokéról, vagy a dzsessz-táncról. Nem maradhatott el minden összejövetel sava-borsa, a közös étkezés sem (ebédre borsos tokány, estére babgulyás volt a menü).

Szerencsére az időjárás is kedvező volt az összejövetelhez, ami este mi mással zárulhatott volna, mint egy hatalmas diszkópartival a művelődési ház nagytermében, óriási sikert aratva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában