Takarításakció

2017.09.15. 08:10

Kezdődik a TeSzedd! Csatlakozzon Ön is!

Péneteken indul az idén immáron hetedik alkalommal jelentkező „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció” a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében.

Szabó Szabolcs

Az önkéntes akcióhoz térségünkben is számos település polgárai, civil közösségei csatlakoztak. A program egy héten át tart.

Az országos akció központi információs bázisa szerint ma reggel 8 és 9 óra között Dunaújváros több pontján is szemétszedési akció hirdettek: a Budai Nagy Antal út 2. szám alatt 9 órától, az Esze Tamás utca 13. szám előtt 8 órától, a Petőfi Sándor utca 5. szám előtt 9 órától várják a csatlakozókat.

A környező településeken, Baracson, Rácalmáson, Mezőfalván, Perkátán is szerveztek közösségi takarítást. Az időpontok és helyszínek megtalálhatók a szelektalok.hu/teszedd internetes honlapon. Dunaújváros az idei őszön is részt vesz az Európai Mobilitási Hét megrendezésében, szeptember 16. és 22. között „Tiszta utcák, tiszta terek” mottóval hirdetett várostakarítási akcióban, szeptember 18-án pedig indulnak a Mobilitási Hét programjai, amelynek keretében lesz autómentes városnéző túra, környezetbarát mobilitás, szakmai nap a Dunaújvárosi Egyetemen szeptember 20-án, autómentes nap szeptember 22-én, emellett az önkormányzat környezetvédelmi irodája kétszer is hivatali nyílt napra várja a város diákjait, ahol betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába: a légszennyezés, zajvédelem, vízminőség vizsgálatainak témakörében, s lesz eszközök bemutatása, kipróbálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában