Pártverseny

2017.09.27. 07:00

A Széchenyi gimnáziumban napról napra forróbb a választási hangulat

A demokratikus diákélet egyik legfontosabb eseménye minden évben a diákpártok választási kampánya.

Pekarek János

Ez az iskolahetek ideje: a Széchenyi István Gimnázium tanulói és tanárai is rendkívüli napokat élnek! Náluk elsősorban választási hét van: a legjobb diákpártok megszavazására készülnek. Ennek keretében helyenként igen agyafúrt kampánytechnikákkal operálnak a választási pártjaik – még az annyira népszerű focit is felhasználták a hangulat kellő fokozására. Kedden pedig a névadóról szóló vetélkedő volt a fő műsorszám.

A Széchenyi gimnáziumban szeptember 25-től 29-ig tart az iskolahét – gyakorlatilag szinte felsorolhatatlan mennyiségű programmal.

Diákok vetélkedése természetesen nem múlhat el tréfás feladatok teljesítése nélkül, miként a Széchenyi gimnáziumban sem

Bármiről is van szó, természetesen minden rendezvény valamilyen módon kapcsolatban áll a diákigazgató-választással. Ha másképp nem, hát úgy, hogy az összejövetelek felhasználhatók a pártprogramok és -jelöltek népszerűsítésére is – amint ezt a fiatalok hibátlanul meg is teszik.

Az iskolahét programjába a sportversenyek is beletartoznak, sokféleképpen is Fotó: Ady Géza

Ahogyan megtörtént ez a keddi Széchenyi-vetélkedő során is, nem beszélve arról, hogy a szavazatgyűjtésben a minél jobb eredmények is közrejátszanak.

Igazgatót a három végzős osztály jelölhet a gimiben. Minden nap más-más osztály pártja kap bemutatkozási lehetőséget: kedden a 12/A diákjai népszerűsíthették jelöltjüket, programjukat, olykor tréfás versenyek során is.

Vannak azonban közös programok, mint a hét talán legfontosabb rendezvénye, a szerdai gólyaavató rendezvény, vagy egy egészen egyedi kiruccanás, amikor (már a végeredmények ismeretében) pénteken délután Pákozdra utaznak, egy szoboravató ünnepségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában