Krumpli dícsérete

2017.09.13. 06:35

Megjelent kiadónk új szakácskönyve: a Burgonyás ételek könyve

Egy hiánypótló kötettel bővült kiadónk szakácskönyv-sorozata: a Burgonyás ételek könyve jóval többet nyújt, mint elsőre gondolnánk. A krumpli több száz árnyalata!

Szabó Szabolcs

f

E sorok bérvésőjének gasztronómiai alapképzése Pentelén történt, a Kultúr köz 3. szám alatt, ahol Erzsi néni rendre azt hangsúlyozta a nála rendszeresen tömegesen táboroztatott gyermekeknek, hogy egy konyha üzemeltetéséhez minimum három alapanyag szükséges: zsír, hagyma, krumpli. Ha e hármasság megtalálható a spájzban, akkor a család élelmezésével nagy baj nem történhet. Krumplinak tehát lenni kell! Jelentjük a burgonya él és virul, éppen úgy helyet követel magának a sokcsillagos éttermek étlapjain, mint egy legénylakás konyháján.

Ízek és mosolyok. Egy jó szakácskönyv mindig felvidít

Kiadónk legfrissebb szakácskönyve, éppen a krumplikérdést boncolgatja, járja körbe – természetesen az olvasóink legkiválóbb receptúráinak segítségével. Várkonyi Zsolt, lapunk főszerkesztője hétfőn egy dunaújvárosi belvárosi kávézóban köszöntötte a térségben élő szakácskönyv-szerzőket. A remek hangulatú találkozón természetesen a kiváló minőségű ételeké, a recepteké volt a főszerep. Szerzőink felidézték a régi, otthoni konyhák soha nem feledhető ízvilágát, és természetesen szóba kerültek az új gasztronómiai trendek, eljárások is.

Szakértő tekintetek. Rutinos szerzőink hétfőn délután kapták kézhez az új szakácskönyvet Fotók: ZsE

A Burgonyás ételek könyve is bizonyítja, hogy ebből az egyszerűnek gondolt alapanyagból szinte bármilyen finomság elkészíthető. Gondolhatunk előételre, hidegen vagy forrón tálalt levesekre, főételekre, vagy akár egy édes tortára – a krumpli szinte kihagyhatatlan.

A kötet emellett egyfajta kalandként is olvasható, hiszen Fejér megye mellett bebarangolhatjuk a Balaton északi partjait, Zalát és Vas megyét is, így megismerkedhetünk, belekóstolhatunk más tájegységek izgalmas receptjeibe is.

Kinek a receptje? Ezúttal is remekeltek a helyi szerzők

A Dunaújvárosi Hírlap ezúttal is remekelt kiadónk receptversenyén, hiszen 11 szerzőnk szerepel a legfrissebb kiadványban, amelyet remélhetően gyakran lapoznak majd fel a gasztronómia szerelmesei.

Ám nem kell megijedni, a konyhai munkálatokban kezdőnek számító leendő főzőmesterek épp úgy örömmel forgatják majd e kötetet, mint a rutinos ízvarázslók. Burgonyára fel: egyébiránt pedig lassan itt is a krumpliszezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában