VÁROSI FEJLESZTÉSEK

2017.09.13. 13:53

Indulhat a Radari Sporttelep fejlesztése

DUNAÚJVÁROS A Modern Városok program keretében a következő hónapokban teljesen megújul a radari sporttelepen található küzdősport-csarnok, a szomszédságában található területen további két műfüves pályát is létesítenek, valamint felújítják az atlétikai futócsarnok is. A szerda délelőtti bejáráson a beruházások részleteiről számoltak be Dunaújváros vezetői, valamint a helyi bokszélet irányítói. A bejáráson ott volt Erdei Zsolt korábbi világklasszis bokszoló, akik jelenleg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Szabó Szabolcs

Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója a jelenleg meglehetősen romos állapotban lévő radari küzdősporttelep bejáratánál elmondta, a bruttó 630 millió forintos beruházás a Modern Városok Program keretében valósul meg, a munkálatok már a jövő héten elkezdődnek és a tervek szerint 2018 februárjában már át is adják majd a minden igényt kielégítő csarnokot, ahol két mobil ring, egy emelt, nemzetközi meccsek rendezésére is alkalmas ring, egy MMA küzdősport-ketrec, valamint két tatami is helyet kap majd. Ezzel párhuzamosan felújítják az öltözőket, a kiszolgáló egységeket, a konditermet is. A második szakaszban a csarnok mögött található, jelenleg szintén rossz állapotban lévő füves sportpálya helyén két műfüves futballpályát alakítanak ki a harmadik szakaszban pedig teljesen megújul az atlétikai futópálya is. A cél, hogy e három ütemmel legkésőbb jövő év április-májusára végezzenek.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármester a bejáráson kiemelte, az utóbbi egy hétben a város sportéletét nagyban befolyásoló három döntést is bejelentettek: Több mint hat milliárd forintból új városi multifunkciós csarnok épül. E héten hétfőn adták át DSZC Dunaferr középiskola új tornacsarnokát és most végre megszületett az a nagyon várt kormányzati döntés, amelynek alapján elindulhat a radari sporttelep fejlesztése is.

Dr. Dorkota Lajos, a város díszpolgára, a Magyar Energietikai Hivatal elnöke hozzátette, egy több mint két éven át zajló tervezési folyamat eredményei a jelenleg már zajló és a közeljövőben elkezdődő nagyszabású beruházások. Hamarosan indul Szalki-sziget rekreációs célú fejlesztésének beruházása is , valamint a korábbi vidámparki terület fejlesztése, itt fedett teniszpályák épülnek majd.

 

Erdei Zsolt, az ökölvívó szakszövetség elnöke lapunknak így nyilatkozott a küzdősportcsarnok fejlesztéséről: 

- Kellemes meglepetés volt számomra ez a dunaújvárosi látogatás, hiszen a közeljövőben egy országos szinten is egyedülálló csarnokot kaphatnak majd a helyi bokszolók. Remélhetően e beruházásnak is köszönhetően egyre több gyerek választja majd e kiváló sportágat. Dunaújvárosban közel két éve kezdődött el az ökölvívó sport újjászervezése, e munkához fantasztikus lehetőséget kínál majd ezen új létesítményt, amely minden bizonnyal országos és nemzetközi tornák helyszíne is lesz. Sok kitartást és tehetséges fiatalokat kívánok Sulák Andrásnak és a csapatának. Törekvéseikhez minden szakmai, szervezeti és anyagi segítséget is megad majd a szakszövetség.

 

Mádai Balázs (j1), a beruházásért felelős DVG Zrt. vezérigazgatója tartotta a helyszíni bejárást Fotós: Ady Géza

VÁRKONYI ZSOLT:

Tegnap szerencsém volt találkozni Erdei Zsolttal, vagy ahogy az egész ország ismeri, Madárral. A többszörös világbajnok Dunaújvárosban járt, ahol megnézte a hamarosan épülő, a jövőben majd a küzdősportok otthonául szolgáló egykori radari birkózócsarnokot. Eddig csak a médiából ismertem. Kivételes őszintesége, ehhez a sporthoz elengedhetetlen csibészsége, mindamellett szerénysége minden esetben megfogott. Példaképpé vált, a kicsik ma már őrá szeretnének hasonlítani. Ezt a szerepet ő nem eljátssza, hanem megéli. Semmi manír. A hivatalos rész mellett fontosnak érezte, hogy a gyerekek edzésére is elmenjen. Mutatott nekik egy-két klassz ütéskombinációt. Ők meg csüngtek rajta, hiszen mégis csak a legnagyobb jött el hozzájuk. Madár igazi Bajnok! Így nagybetűvel. Mert a bajnok nemcsak a ringben, hanem pályán kívül is az!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában