Saját kezükkel gyűjtötték

2017.09.18. 07:00

Dunaújváros is csatlakozott a TeSzedd! országos önkéntes akciójához

A dolgozók mellett az igazgató is gumikesztyűt húzott, és szedte a szemetet a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében. 

Balla Tibor

a

Az idei évben immár hetedik alkalommal szervezte meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót a Földművelésügyi Minisztérium. Ebben az esztendőben a megmozdulás szeptember 15. és 17. között valósul meg.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében tegnap a Dunanett Nonprofit Kft. és az önkormányzat dolgozói nagy mennyiségű szemetet szedtek össze a város több pontján.

A TeSzedd akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, amelynek során szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Ehhez a mozgalomhoz minden évben városunk is csatlakozik, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb, tágabb környezetünket. A tevékenységhez önkéntesként (egyedül vagy csoportosan), vagy koordinátorként lehetett csatlakozni, a központi regisztrációs online felületen.

Városunkban a Dunanett Nonprofit Kft. és Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának dolgozói is csatlakoztak, és a polgármesteri hivatal munkatársai is segítették az akció sikerességét. Ők Petrovickijné Angerer Ildikó vezetésével a Szalki-szigetre vonultak le a zsákokkal. Pénteken délelőtt a Dunanett dolgozói a vasútállomás mögötti kiserdőbe vonultak ki az igazgató Bencsik István és az ügyfélszolgálai vezető, Márton László mögött, hogy közösen tisztítsák meg a környéket. A mintegy 20 tagú dunanettes brigád gumikesztyűt húzott, és a céges egyenpólóban vágott neki zsákba gyűjteni az eldobált szemetet.Ilyenkor az összegyűjtött zsákokat a jelentkezéskor megbeszélt helyszínen kell hagyni, ezek elszállításáról a Dunanett Nonprofit Kft. időben gondoskodik. Ennek megfelelően a Dunanett kettős szerepet tölt be a TeSzedd! akcióban: összeszedi a szemetet a dolgozókkal, és ártalmatlanítja a teljes városi hulladékmennyiséget, ami nem csekély, hiszen tavaly közel kétszázötven zsák gyűlt össze az akcióban.

A Dunanett csapata és vezetőik, Bencsik István általános igazgató (j) és mellette Márton László ügyfélszolgálati vezető Fotó: Ady Géza

A Dunanett felhívja a lakosság, illetve az önkéntesek figyelmét, hogy a TeSzedd! akció keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszert, akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtenek zöldhulladékot sem! Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák. A TeSzedd! keretében nem gyűjtenek szelektíven, mert ez a hulladék általában szennyezett, ezért nem hasznosítható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában