Fogadtatás

2017.09.28. 08:00

A helyzet megoldódott! Így fogadták Előszálláson az új fogorvost!

Fogszakorvosi ellátás nélkül maradt egy rövid időre Előszállást. A hiányt megszenvedték a fogfájósok, miközben a település vezetése mindent megtett a helyzet mielőbbi megoldására...

Balogh Tamás

rreee

Új fogszakorvos állt munkába a településen a közelmúltban. A szakembert már nagyon hiányolták a községben lakók. Előszállás egy rövid időre fogszakorvosi ellátás nélkül maradt. A hiányt erőteljesen megszenvedték az érintettek – már mint a fogbetegségekkel kínlódók. A település vezetése mindent megtett a helyzet mielőbbi megoldására. Végül – néhány hét szünet után – ma már dr. Bernáth Vivien Krisztina fogszakorvos és Rodenbücher Szabina fogászati asszisztens fogadja a pácienseket a rendelési időben. A fiatal szakorvos reméli, hogy egy mosolygós hölgy orvosi székébe bizalommal ülnek bele azok is, akik rettegve szánják rá magukat a legcsekélyebb fogászati kezelésre is.

Mindenki nagy örömére, néhány hét szünet után most már dr. Bernáth Vivien Krisztina fogszakorvos és Rodenbücher Szabina fogászati asszisztens fogadja az ellátásra szorulókat a rendelési időben. Az interjúra érkezve rémes zavarba kerültem. Az illedelmes kopogtatásra ajtót nyitókat meglátva, első meglepetésemben szabadkozva érdeklődtem: „tévedésből az ebben az épületben található szépségszalonba nyitottam be...” Az ilyen helyeken a belépőre gyakran rátelepedő szorongást, de inkább mondjuk annak, ami: a félelmet, a beteget fogadók imponáló megjelenéssel, csodás empátiával és derűs környezettel oldják fel. Úgy tűnik, ez a ritkán tapasztalható barátságos fogadtatás a sikeres kezelésük megalapozása lehet a jövőben.

Az ideérkezésről és a beilleszkedés első időszakáról dr. Bernáth Vivien Krisztina fogszakorvos mesélt nekünk.

- Az előszállásiak nagyon szerették volna, ha minél hamarabb újból folytatódna náluk a fogászati szakrendelés. Ezt a várakozást a betegeken és a polgármester úron is egyaránt éreztem. Örülök, hogy örömmel fogadtak, és remélem, ez a barátságos kapcsolat így is marad. Miskolci származású vagyok. Debrecenben végeztem a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán. Több hónapot voltam a Honvéd Kórházban gyakorlaton. Ennek a posztnak a betöltése előtt jelentkeztem a Jenei fogászathoz, a munkaadómhoz, ahol egy kiválasztás után felvettek a céghez. Elsőként egy hosszabb szakmai felkészítésen vettem részt, és így kaptam meg ezt a lehetőséget itt Előszálláson. Pályakezdő vagyok, de bízom benne, hogy az alapokat már megszereztem.

Milyen a kapcsolata a betegekkel?

- Meg szoktam lepődni, amikor belépnek a rendelő ajtaján, és azt mondják, hogy félnek. Rögtön meg is kérdezem, hogy tőlem? Hiszen annyira nem vagyok félelmetes! Azon leszek, hogy minél előbb leküzdjem ezt az érzést, amit a fogászat vált ki a hozzám érkezőkben. Remélem, egy mosolygós hölgy székébe nagyobb bizalommal ülnek bele, mint egy mogorva úriemberébe.

Mikor leszünk mi jó partnerei a fogorvosnak és persze magunknak?

- Azt javaslom mindenkinek, hogy félévente látogassanak el a térségünkben hozzánk, vagy a lakóhelyükhöz közel lévő fogorvoshoz. Ha valaki részt vesz egy ilyen ellenőrzésen és karbantartja magát a napi kétszeri fogmosással, szájvíz használatával, akkor nyilván az alapproblémák rendbetétele után fogászati szempontból gond nélkül élhet. Ez abszolút az életmód része. Lássuk be, hogy ha a reggeli rutinhoz tartozik a fogmosás, akkor az estihez is párosítani kellene. A hozzám látogatókat megpróbálom erre rászoktatni. Egy hosszú távú együttműködést javaslok velem és a fogkefével is.

Mennyi időre tervezi az itteni munkáját?

- Semmiképpen sem egy-két hónapra. A továbbiakban is szeretnék itt maradni. Nyilván öt-tíz év távlatában még nem tudok tervezni, mert nyilván később majd családot akarok alapítani és gyereket vállalni, de egyelőre itt szeretnék maradni. Két hét, az első megismerkedések után egyáltalán nem bánom, hogy idekerültem. Úgy gondolom, hogy nem lesz itt semmiféle probléma. Örülök a lehetőségnek! Nem itt élek. Budapestről és Érdről járok ide, ami napi kétórás utazást jelent. Az autóm szinte egyedül eltalál az autópályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában