szombaton

2020.02.20. 10:00

Nyitott napon ismerkedhetünk meg a kúriával

Nyílt nap lesz a Jankovich-kúriában, amelyen bemutatják az érdeklődőknek a rendezvény- és turisztikai központot, annak valamennyi helyiségével, kiállításával és minden szolgáltatásával.

duol.hu

20190908 Rácalmás SVÉT 11.0 Stílusos Vidéki Éttermek Találkozója Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A február 22-én, szombaton, 9-től 17 óráig szervezett rendezvény nem titkolt célja, hogy bemutassa, milyen sokoldalúan használható ki az épületkomplexum, legyen szó akár céges rendezvényről, akár családi eseményről.

Kevesen gondolnak arra, hogy Dunaújváros könnyedén elérhető közelében van egy XVIII. században épült, nagy gonddal felújított kastély, annak hét termével, az ökoturisztikai központtal, és annak négy termével, illetve egy gasztronómiai és egy kézműves házzal várja festői környezetben mindazokat, akik ideális helyszínt keresnek programjuknak, akár egy hét végi kirándulás célpontjaként. A kúria nyílt napján az érdeklődők kötetlen, családias, nyugodt környezetben inspirálódhatnak, érdeklődhetnek az oda ellátogató vendégek.

A városhoz közel, szép környezetben családias légkör fogadja a látogatót Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A látogatók az ott dolgozók segítségével megismerhetik a helyszínt teremről teremre, végigjárva az épületeket, akár személyre szóló lehetőségek bemutatásával, mind az épület belsejében, mind pedig a kastély park­jában, a külső dísztereken.

A Jankovich-kúria sokak által ismert egység, hiszen itt tartják a – már hagyományosnak mondható – almavirág-fesztivált, a tökfesztivált és a kisváros több rendezvényét. A patinás barokk épület­együttes önmagában is megcsodálásra érdemes, akárcsak az időszakos és állandó kiállítások, ugyanakkor – különösen a jó idő beköszöntével – egy Duna-parti sétával egybekötve pompás családi program lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!