A decemberi rendes közgyűlésen döntenek majd a kérdésről

2019.12.04. 11:00

Lesz fogyatékkal élők fóruma?

A fogyatékkal élő emberek világnapján tartott sajtótájékoztatót tegnap délben Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

December 3-át 1992-ben nyilvánította a fogyatékos emberek világnapjává az ENSZ, az alpolgármester ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy tájékoztassa a közvéleményt egy napirenden lévő javaslatról.

A város vezetői négy civil szervezettel beszélgettek arról, hogy szükséges lenne létrehozni egy fórumot a fogyatékkal élők számára, amely teret adna egy szakmai diskurzusnak a fogyatékkal élő emberekkel foglalkozó szociális intézmények, az érintetteket és családtagjaikat segítő civil szervezetek és az önkormányzat között. Szabó Zsolt lapunknak azt mondta, szeretné és szívesen fogadná a további, hasonló megkereséseket a jövőben. A sajtótájékoztatón elismerését és tiszteletét fejezte ki azon emberek iránt, akiknek családjukban, baráti körükben bármilyen fogyatékkal élő ember van, hiszen a gondozásukba, támogatásukba fektetett munka példaértékű és nemes.

Szabó Zsolt alpolgármester tartott sajtótájékoztatót Fotó:Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Hozzátette, nemcsak fontos a városvezetés számára a perifériára szorult emberek segítése, meghallgatása, hanem sokat elárul az önkormányzatról is az, milyen a viszonyuk az ilyen emberekkel, a mögöttük álló szociális intézményekkel. Szeretnék, ha az új városvezetés még jobb kapcsolatot ápolhatna velük.

Arról, hogy a fórum mikor és milyen formában jön létre, arról Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése dönt majd december hónap harmadik csütörtökén tartandó rendes közgyűlésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!