közösségépítő céllal

2021.09.28. 16:00

Kulináris kavalkád: baráti, családi találkozó Venyimen

Eleinte az volt a szeptemberi venyimi gasztronómiai program célja, hogy a Nagyve­nyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesületet megismerjék az emberek. Ma már a jelentős számú, évente visszatérő résztvevőt és látogatót vonzó rendezvénynek az imázserősítő szerepén túl a közösségépítő és megtartó hatása a hangsúlyosabb.

Török Tímea

Fotó: LI

Szeptember 25-én, szombaton tartották a település központjában a Kulináris kavalkád elnevezésű rendezvényt.

Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata és a Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület együttműködésében a polgármesteri hivatal melletti ligetben megrendezett program egész napos, családi és baráti hangvételű volt. Ahol a helyi bográcsos gasztronómia ízei és a házi pálinkák és borok zamatai is versenyeztek.

A bográcsos ételek főzőversenyének résztvevői közül Isztli Jánosné és Treba Józsefné láthatóak a képen. A Kulináris kavalkád nyertesei: Szabó Antalné (vaddisznópörkölt), Androvics János (csabagyöngye), Simon Attila (őszibarack-pálinka)

A készülődés már délelőtt 9 órakor elkezdődött a helyszínen. A színpadon a „Bajor Bőrnadrágos Banda” szolgáltatta a talpalávaló és bográcsrotyogtató sramlizenét. A versenyző családok ifjabb tagjainak az ugrálóváras gyermekbirodalom szolgált remek elfoglaltságul. A megnyitóra dél­előtt 11 órakor került sor, amelyet a település polgármestere, Vargáné Kaiser Katalin tartott. Az ebédet vagy a versenyző bográcsozóknál vagy a Sportcentrum kondérjában rotyogó krumplipaprikásból fogyaszthatták el a vendégek.

Kora délután a versenyek értékelése után örökzöld, retró dallamok csendültek fel az „SZMK” zenekar tolmácsolásában. Majd gyerekeknek kedveztek a szervezők a Mesekocsi Színtársulat műsorával. A záró koncertet „Sergio Santos és a Chameleon” előadásában élvezhette a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!