Kisapostagon keresik a forrásokat a többletkiadások ellentételezésére

A település életében is nagy változásokat hozott a koronavírus veszélyhelyzet, s azon belül önkormányzatunk működésének fenntartása – mondta el lapunknak Nagy Attila polgármester.

V. Varga József/FMH

20190913 Kisapostag bicikli út átadása Nagy Attila Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Sikerült megoldaniuk a távmunkát, mindamellett, hogy az önkormányzati hivatal folyamatosan elérhető volt a lakosság számára – folytatta a faluvezető. A telefonos egyeztetést követően személyesen is tudják ügyeiket intézni a lakosok. Sokat fejlődött a falu az elmúlt fél évben az informatika és az elektronikus ügyintézés terén, melynek hatására az ügyintézők a home office nyújtotta lehetőséggel élve napra készen tudták az ügyfelek hívásait fogadni, a szükséges ügyeket intézni.

– A védekezés során felmerülő többletkiadás és a gépjárműadó településen maradó részének átadása számunkra problémát jelent – hangsúlyozta Nagy Attila. – Előzetesen ezek a források más célt szolgáltak volna, amelyekre a későbbiekben kell fedezetet találnunk, hogy az élet újra tudjon indulni. Az elmaradt programokra, rendezvényekre tervezett pénz csak részben fedi be a kiadásokat.

– Forrást kell találnunk folyamatban lévő fejlesztéseink megvalósításához, amely azért sem lesz egyszerű, mert a számos törvényi változás, a vállalkozások, a munkaadók helyzete bizonytalanná tette előre kalkulált bevételeinket. Ilyen feltételek mellett nehéz felelősségteljesen belevágni új projektbe, de mindent megteszünk, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani az előttünk álló cseppet sem könnyű időszakban.

Az élet szerencsére nem állt meg a fejlesztések területén! A település két utcáját is felújították: a Hegyalja út és a Kossuth utca új burkolatot kapott. Az önkormányzati telephelyen napelemeket telepítettek, elültettek 100 (!) gyümölcsfát.

A falu nagy segítséget kapott a polgárőröktől, akik az időseknek napi szinten bevásárolnak, kiváltják a gyógyszereket, és egyéb ügyekben is segédkeznek. A polgármester köszönetét fejezte ki a hivatal dolgozóinak, az önkormányzati cégüknek: a felmerülő többletfeladatokat zökkenőmentesen elvégezték. A vállalkozók, a magánszemélyek összefogva valamennyi kisapostagi polgár részére textilmaszkot készítettek. Volt, akitől fertőtlenítőszert kaptak a közterületek, a buszmegállók fertőtlenítéséhez.

– Büszkén mondhatjuk: számíthattunk, számíthatunk egymásra, a közös cél érdekében példásan összefogtunk a nehéz időkben is! – jegyezte meg végül a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!