A könyvből film is készült

2020.09.04. 12:00

Hajtja a túlélési vágy és a bosszú

A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Horgos Marianna ajánlja olvasóinknak Michael Punke: A visszatérő című kötetét.

duol.hu

1823-ban járunk, Amerikában, akkor, amikor a prémvadászat megélhetési forrást jelentett. Hugh Glass nyugatra megy, a Mississippi és Missouri folyók által határolt vidékre, hogy Andrew Henry kapitány csapatával szőrmét gyűjtsön. A határvidéken az élet brutális és kegyetlen. Miközben hódokra vadásznak, folyamatosan szembe kell nézniük a fenyegető indián törzsekkel, a vadállatokkal, az időjárás viszontagságaival. Glass a társaság egyik legjobb embere, profi nyomolvasó, ismeri a terepet, de egy cserkészés alkalmával szembetalálkozik egy grizzly medvével. Az állat támadása után Glass olyan súlyos sérüléseket szenved, amelyeket a társai szerint nem lehet túlélni. Minden nap több mérföldet gyalogolnak, a sérültet nem tudják magukkal vinni, ezért a kapitány úgy dönt, hátrahagy két embert, hogy ápolják Glasst, majd ha meghal, tisztességgel gondoskodjanak a temetéséről. A két társ ehelyett elveszi mindenét, amivel esélye lehetne a vadonban, hogy megvédje magát – fegyver, balta – és magára hagyják. Glass a történtek ellenére életben marad, hajtja a túlélési vágy, valamint a bosszú. Megdöbbentő keménységgel és elszántsággal vág neki a sokmérföldes útnak.

A könyvből film is készült, amelynek főszerepéért Leonardo DiCaprio Oscar-díjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!