nyolc embernek "segített"

2021.04.14. 19:00

Embert csempészett, most bíróság elé állt

Nyolc külföldi jogellenes külföldre juttatásához nyújtott segítséget egy férfi

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő férfit, aki 2021. január 29-én és 31-én összesen nyolc külföldi állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A nyomozás adatai szerint a vádlott megállapodott két személlyel, hogy alkalmanként 400 euró ellenében Magyarországra illegálisan belépő külföldi állampolgárok külföldre juttatásához nyújt segítséget. A vádlott által szállított külföldiek a célállomásra történő

eljutásuk érdekében 4500 eurót helyeztek letétbe. A vádlott egy bérelt személygépkocsival 2021. január 29-én négy arab személyt, 2021. január 31-én négy szír állampolgárt szállított a szerb határ közeléből az osztrák-magyar határhoz. A terheltet a rendőrök az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében igazoltatás alá vonták, így cselekményét leleplezték.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlottat 3 év és 6 hónap szabadságvesztés büntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, valamint 1 év és 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!