próbáld ki

2019.09.16. 08:00

Autómentes városnézés – mától E-mobilitás hete

„Városnézés autómentesen” a címe a mostani Európai Mobilitási Hét első dunaújvárosi rendezvényének.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Kállai Félix

Szabó Imre főépítész mutatja be a város nevezetes épületeit a szocreál tanösvény mentén szeptember 16-án, hétfőn 13 órától. Indulás a Városháza térről előzetes bejelentkezés alapján. Szintén ma kezdődik és egész héten tart a Tiszta utcák, tiszta terek program, amelynek keretében rendrakásra, szemétgyűjtésre buzdítanak mindenkit a szervezők. Zsákokat és kesztyűket biztosítanak a jelentkezőknek. szombaton és vasárnap külön takarítási akciók lesznek a város szabadon választott részein.

Pénteken lesz az autómentes nap a városban

Zöld nap lesz kedden a Dunaújvárosi Egyetemen 8 és 14 óra között, közben 11.30 órától campustúrát is szerveznek.

Szerdán és csütörtökön, szeptember 18-án, 19-én a polgármesteri hivatal tart zöld napot az iskoláknak. Légszennyezés, zaj elleni védelem, vízminőség-vizsgálatok, környezetbarát közlekedés, energiahatékonyság témakörökről beszélgetnek a szakemberek a diákokkal, és bemutatnak nekik különböző eszközöket.

Szeptember 20-án, pénteken lesz az autómentes nap, amikor arra buzdítanak mindenkit, hogy busszal, gyalog, kerékpárral közlekedjen. A Vasvári iskola előtti téren 9 órától ügyességi versenyek várják az óvodásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!