felhívás

2021.12.15. 13:00

Szja-visszatérítés: támadnak a csalók!

Körmendi Erzsébet

20210305 Székesfehérvár Illusztráció Telefonos átverés, csalók, csalás, bűnözés Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

Dunaújváros – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által lapunkhoz eljuttatott közlemény már az elején leszögezi: sem e-mailben, sem telefonon, sem sms-ben nem kér adatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja adó-visszatérítés céljából.

Újra felbukkantak a csaló e-mailek, amelyekben adathalászok próbálják megszerezni a címzettek bizalmas adatait a NAV nevében. Erre senki semmilyen választ ne küldjön! Az szja-visszatérítéshez szükséges adatokat (bankszámlaszám vagy postai cím) kizárólag a VISSZADO nevű nyilatkozatban vára a NAV. Ehhez a nav.gov.hu szja-visszatérítés felületét kell használni. Az online kitöltés KAÜ-azonosításhoz (ügyfélkapu, e-személyi vagy részleges kódú telefonos azonosítás) kötött. Az Általános Nyomtatványkitöltővel készített vagy a papíralapú változatban sem kell semmilyen bizalmas adatot megadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!