Rövid idő alatt

2021.11.05. 08:00

Egy kis özönvíz délelőtt

Csütörtökön egy frontrendszer hullámzott az ország fölött, amit városunkban is intenzív esőzés kísért, rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullott.

Molnár Emese

Fotó: LI

Voltak olyan területek, ahol a csatorna nem tudta elnyelni a lehullott csapadékot, ezért nagyobb vízfelület alakult ki az úttesten, például az új Vasmű úton, Óvárosban a Magyar út és a Temető utca kereszteződésében.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fe­jér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője lapunknak elmondta, az esőzés miatt egy riasztás volt a városból: az Aranyvölgyi és a Magyar úti kereszteződésben a forgalomirányító lámpa kábele leszakadt, és az úttestre lógott. Szerencsére egy régebbi kábel szakadt le (nem volt benne áram), így tűzoltói beavatkozást nem igényelt, a gondot a karbantartó szakemberek orvosolták. A szóvivő hozzátette, a katasztrófavédelemhez Székesfehérvár környékéről érkezett több segélykérés.

 

A Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán is nagy tócsa alakult ki. A nap legcukibb képét éppen az intézmény készítette, megörökítve, hogy vadkacsák mártóztak meg benne. Az iskola vezetői egyébként péntekre hirdették meg az iskola- és várostörténeti családi napot, amit azonban az időjárás miatt nem tartanak meg, hanem majd tavasszal pótolják a rendezvényt. Még dél előtt elállt az eső, sőt, a nap is kisütött rövidebb időre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek hajnalra, reggelre ködképződésre figyelmeztet, elsősorban az északi megyékben. Erősen felhős, borult lesz az égbolt felettünk, és a délelőtti órákban ismét kiadós csapadék várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!