Az októberi közgyűlésen érintették a témát

2021.10.28. 15:00

Felhozzák a talált vizet?

Még ez év februárjában Pintér Tamás polgármester és Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az élményfürdőnél elkezdődnek a kútfúrási munkálatok.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Dunaújváros – Mi hozzátettük, hogy a projekt a Modern Városok Program keretében valósul meg mintegy 220 millió forintból, amelyből 200 millió forintot fordítanak a kút fúrására, 20 millió forintot pedig a fúrás utáni tereprendezés munkálataira.

Áprilisban már annak apropóján tartott sajtótájékoztatót a DVG Zrt. vezérigazgatója és a cég műszaki ágazati vezetője, hogy a fúrási munkák megkezdődtek. Ekkor azt mondták, hogy a fúrás több lépcsőben halad majd, és nagyon bíznak benne, hogy találnak meleg vizet vagy termálvizet, amelynek felhasználásával az élményfürdő üzemeltetését jóval gazdaságosabbá lehetne tenni. Áprilisban azt ígérték, hogy egy hónap elteltével tájékoztatnak a fejleményekről, hogy milyen vizet találtak, és azt érdemes-e felhozni a mélyből.

Áprilisban kezdték meg a kútfúrási munkálatokat az érintett területen Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ezt követően a szeptemberi közgyűlésen merült fel a kútfúrás kérdése. Ekkor Mezei Zsolt alpolgármester elmondta, hogy sikeres volt a fúrás, ugyanis 1344 méteren 41,7 fokos vizet értek el, a vízhozam óránként 5 köbméter, a vízminőség megfelelő, és majd érkezik egy szakértői csapat, hogy a hasznosítási lehetőséget megvizsgálják.

Az októberi rendes közgyűlésen egy napirendi pontban ismét érintették a témát. A közgyűlés úgy határozott, hogy a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.-t bízza meg a dunaújvárosi 325 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben 2400 Dunaújváros, Építők útja 9. szám alatti ingatlanon található termálkút üzemeltetésével (szivattyúzás) 2021. november 1. napjától 2021. december 31. napjáig. Illetve a DVG Zrt. és az önkormányzat között létrejött Élményfürdő-üzemeltetési szerződést úgy módosították, hogy az üzemeltetési feladatokat bővítik a termálkút üzemeltetésével változatlan üzemeltetési díj mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!