méltatlan állapotok

2021.07.08. 12:00

A ravatalozó felújítására 30 milliót nyertek el

Július 5-én tette közzé Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében az önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése tárgyú pályázatok eredményeit.

Török Tímea

20210422 Tata Illusztráció Interjú Horváth Ádámmal, a T-Szol Zrt. Temető-üzemeltetési csoportvezetőjével a Covid-19 miatt megváltozott gyászszertartási szokásokról Fotó: Zantleitner Ingrid ZI Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Ezzel kapcsolatban Jobb Gyula, a település polgármestere közleményt hozott nyilvánosságra a község hivatalos közösségi média oldalán.

– Örömmel konstatáltuk, hogy önkormányzatunk újra sikeres pályázatot nyújtott be, és a ravatalozó felújítására a teljes támogatási kérelemben lévő összeget, közel 30 millió forintot nyert el.

„A pályázat révén jogosan elvárt lakossági igényeket tudunk kielégíteni...”

A pályázati támogatásból a ravatalozó épületének bővítése, felújítása valósul meg, amely során egy vizesblokk és egy, a látogatók kiszolgálására szánt helyiség kerül kialakításra. De szükséges vásárolnunk egy halotthűtőt is.

Emellett a mozgássérült látogatók részére az akadálymentes közlekedés, mosdó és parkoló kialakítása is része lesz a beruházásnak.

Szintén a projekt keretein belül száz férőhelyes urnafal kialakítását is megterveztettük, amely a ravatalozóhoz közvetlenül kapcsolódik majd.

Száz férőhelyes urnafalat is építenek majd Fotó: illusztráció

Régi céljaink egyike valósult meg a temető felújításával. Több pályázatban szerettünk volna már ezt megelőzően is a temetőrekonstrukcióhoz forrást nyerni. Ezért különösen nagy örömünkre szolgál ennek a tendernek az elnyerése, mivel a fennálló szolgáltatási környezet egyáltalán nem biztosítja megfelelően a temetőhasználók igényeit, sőt több tekintetben kifejezetten méltatlan a kegyeleti érzéshez. Ugyanakkor a XXI. században elvárható alapvető higiéniai elvárásoknak sem felel meg.

– A projekt megvalósításával régi céljainkat továbbá ezzel összefüggésben a jogosan elvárt lakossági igényeket tudunk majd kielégíteni, az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének biztosításával, a lakosság életminőségének javításával – szerepel a közleményben, amelyet Kulcs település polgármestere, Jobb Gyula tett közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!