gratulálunk

2021.05.31. 15:00

Rangos elismerést kapott Tóth Tibor okleveles építőmérnök

A Magyar Mérnöki Kamara kiemelkedő mérnöki teljesítményeket és életműveket díjazott, amelyről tételesen beszámolt az MTI.

MTI

A kamara kitüntetésekkel ismerte el a magas színvonalú szakmai, valamint a köztestületben végzett kiemelkedő mérnöki, kamarai és közéleti tevékenységet. A díjakat márciusban ítélték oda, az elismeréseket pedig Nagy Gyula, a kamara elnöke adta át május 28-án az online közvetített ünnepségen. A díjazottak között volt Tóth Tibor okleveles építőmérnök, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara alapító tagja és korábbi alelnöke. A Fejér Megyei Mérnöki Kamara érdekében öt cikluson át végzett kiemelkedő alelnöki munkájáért, továbbá a fiatal mérnököket segítő oktatási tevékenységéért, valamint ipari épületek magas színvonalú, egyedi tervezői megoldásaiért érdemelte ki a Zielinski Szilárd Díjat.

Tóth Tibor az építőipari szakközépiskola után Dunaújvárosban, a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó és Fémipari Főiskolai Karán szerzett fémszerkezetgyártói oklevelet 1976-ban. Ezt követően 1986-ban a BME Építőmérnöki Karán lett okleveles szerkezetépítő mérnök. A tartószerkezeti mesteriskolát 1989-ben végezte el. Szakmai gyakorlatot a Tolna megyei Állami Építőipari Vállalatnál szerzet. Statikus tervezőként, műszaki előkészítőként dolgozott például a Dunaújvárosi Tervezőirodán, 1991-től pedig a Tét 91 Kft. ügyvezető-tulajdonosa lett.

1994-ben kapcsolódott be a kamarai munkába, mint a Fejér Megyei csoport elnöke, majd 1995-től a Mérnök Egylet Fejér Megyei csoportjának társelnöke volt. 1996-ban részt vállalt az újonnan alakuló területi kamara szervezésében, a Fejér Megyei Mérnöki Kamarának öt cikluson keresztül alelnöke volt. Tóth Tibor jelentősebb munkái között szerepel például a 26-os ÁÉV irodaház, egy 700 m2 -es helyi ABC áruház, a Dunai Vasmű kohó vasúti híd megerősítése, a Ferroste daruzott ipari csarnok tervezése, ALCOA-Köfém DURABright acél csarnok tervezése, a fedett atlétikai csarnok futófolyosója, a dunaújvárosi futballstadion dongafedésének tervezése, a jégcsarnokunk pályateste, lelátója, valamint a nagyvenyimi tornacsarnok is.

Miután megvált az Elnökségben betöltött feladatától, a tartószerkezeti szakcsoport vezetőségének lett a tagja, ahol a beérkező jogosultsági kérelmek elbírálásában, valamint az éves továbbképzési tervek összeállításában vesz részt aktívan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!