Folytatódott a lomtalanítás

2021.05.03. 07:00

A Római körútra helyezték ki a gyűjtőkonténereket

Május 1-jén, szombaton a Római városrészben folytatódott az új rendszerű lomtalanítási akció.

Brousil Csaba

2021.05.01. Lomtalanítás Dunaújváros Rómi Körút Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE DUnaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A konténereket a Petőfi iskolánál, a Domanovszky téri nagy parkolóban és a Fáy András utcában lévő parkolóban rakták le. A lakosság ezekbe hordhatta össze azokat a tárgyakat, amelyek feleslegessé váltak a háztartásokban. A Domanovszky téri gyűjtőpontnál a kidobásra ítélt elektromos hulladékot is le lehetett adni. A gyűjtőpontokon ezúttal is folyamatosan jelen volt pár fős személyzet, akik segítettek a városlakóknak, valamint odafigyeltek, hogy valóban csak lom kerüljön a konténerekbe. Az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalának beszámolója szerint rekord mennyiségű hulladék gyűlt össze az első tavaszi lomtalanításon. Az emberek 592 köbméter, 39 tonna kidobásra szánt holmit hordtak össze a konténerekbe.

Megteltek a nagy méretű konténerek Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/DUnaújvárosi Hírlap

A következő lomtalanítási program május 15-én lesz a Béke II városrészben, ahol szintén több helyszínen várják majd a hulladékos konténerek, hogy a lakosság megpakolja azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!