fotópályázat

2021.03.13. 15:00

Neked mi jót adott a rendhagyó élethelyzet?

A Pécsi Tudományegyetem fotópályázatot hirdet a pozitivitás jegyében!

duol.hu

Kitti_Cikk kep 1

Az elmúlt egy év olyan kihívást jelentett mindannyiunk számára, amelyben sokat tanulhattunk magunkról, környezetünkről, a változáshoz való alkalmazkodási képességünkről. Alapvetően rossz emlékként gondolunk a vírussal eltöltött időszakra, pedig ha mélyen a lelkünkbe nézünk, számos pozitív élménnyel gazdagodtunk.

A Pécsi Tudományegyetem azokra a pillanatokra, eseményekre kívánja felhívni a figyelmet, amik a megpróbáltatásokkal tarkított periódus ellenére, akár rövid távú, akár maradandó pozitív változást jelentenek hétköznapjainkban.

A fotópályázat célja reflektorfénybe helyezni a járványhelyzet ellenére megélt pozitív, lélekemelő, a nehézségeken átsegítő élményeket. A fotópályázatra minden olyan pályamű beküldhető, melyek a pandémia alatt készültek, pozitív hatású pillanatot örökítenek meg, és szerzőjük szívesen megosztaná őket a nagyvilággal.

A fotópályázat két kategóriában került meghirdetésre:

1) Középiskolás korosztály számára országos hatáskörben

2) Hazai és külföldi társegyetemek polgárainak

A pályázónak nyilatkoznia kell a pályázati adatlap kitöltésével, valamint a felhasználási szerződés aláírásával, hogy ellenszolgáltatás nélkül hozzájárul a fotók megjelenéséhez és későbbi felhasználáshoz a PTE hivatalos felületein.

Pályázati adatlap elérhető: https://pte.hu/positivephoto

Személyenként maximum 3 fotó küldhető be. Kép mérete: min. 5 MP. Az elkészült fotókat tervezetten 2021. április 30-ig várják, a [email protected] e-mail címre. A beérkezett műveket egy szakmai zsűri értékeli, és az általuk legjobbnak ítélt 50 alkotást teszik közzé a PTE hivatalos közösségi média felületein. A szakmai zsűri által kiválasztott kategóriánkénti első három helyezettet értékes nyereményekkel jutalmazzák. A pályázat elbírálásának határideje: 2021. május 10.

A jelentkezési határidő után, az előszelektált képeket közönségszavazásra bocsátják és a közönségdíjas nyertest különdíjban részesítik. A későbbiekben – a pályázók hozzájárulásával – a fotókat a PTE campusain és vándorkiállítás formájában társegyetemeken állítják ki. Az eredményről a pályázókat e-mailben értesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!