hogy is történt?

2020.12.17. 16:00

A Kulcson élők nem törvényen kívüliek

Olvasónk a feol december 16-án megjelent, Illegális hulladékégetés Kulcson című cikk tartalmával nem ért egyet, ezért mint írja billentyűzetet ragadott, hogy reflektáljon az olvasottakra.

Török Tímea

Tűzgyújtási tilalom (illusztráció) 20201214 Sorokpolány Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

„Felháborítónak tartom, hogy valaki úgy próbálja beállítani településünket, mintha az itt élő emberek semmiféle szabályt és rendeletet be nem tartó, törvényen kívüliek lennének.

Már a cím is félreértelmezhető a laikus olvasó számára, mert illegális hulladékégetés alatt egyből arra gondolhat az emberfia, hogy valami szeméttelep felgyújtásáról van szó. Holott tulajdonképpen annyi történt, hogy valakinél a keddi, hivatalosan engedélyezett tüzelésnap idősávot átlépve még délelőtt is füstölt, égett a zöldhulladék.

A másik mondat, ami bosszantó a bevezetőben így szól: „sokan nem tartják be az együttélés alapvető szabályait a hulladékégetés kérdésében sem Kulcson”. Miért? Még melyiket nem? Ennyire jártas a település életében?

Az avar- és zöldhulladék-égetés indulatokat keltő téma – képünk illusztráció Fotó: MW

Jómagam húsz éve élek Kulcson. Bizton állíthatom, hogy ez egy barátságos, gyönyörű fekvésű Duna-parti település, ahol a lakosság zöme szabálytisztelő és a környezetére igényes ember. Természetesen, mint mindenhol nálunk is akad egy-két lakos, akik nem tartják tiszteletben az esetleges önkormányzati rendeleteket, és fittyet hánynak akár a jószomszédi viszonyra is.

El kell mondanom, hogy az itt eltöltött húsz év alatt összesen nem fejlődött annyit a településünk, mint az elmúlt néhány évben. Szinte nincs olyan hét, hogy ne legyen kulcsi pályázati sikerről szóló hír. Szívesen ajánlom figyelmébe az írás szerzőjének településünk weboldalát, vagy a község hivatalos Facebook felületét, ahol elolvashatja, hogy csak az idei évben mennyi sikeres, jelentős összegű pályázati forrásnak örülhettek az itt élők, köszönhetően mindezt a településvezetés áldozatos munkájának. Kulcs folyamatosan fejlődik, hogy egy közhellyel éljek: épül, szépül.”

(A szerző neve és címe a szerkesztőségben.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!