pályázati forrásból megújul a játszótér a Százholdas Pagony Óvodában

2020.09.10. 12:00

Megkérdőjelezték a pályázati munka sikerét

A település vezetésének hosszú távú, összehangolt pályázatkészítő munkájának újabb gyümölcsét szüretelhetik, ezúttal az ovisok javára.

Török Tímea

Fotó: LI

Kulcs jegyzője, dr. Neumann Helga a község hivatalos közösségimédia-oldalán tájékoztatta a lakosságot. Mint írta, az önkormányzat újabb sikeres pályázatot nyújtott be. Így a Magyar Falu Program Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése című felhívására közel ötmillió forint támogatást nyertek el, amelyből a Százholdas Pagony Óvoda játszótere fog megújulni. A többi közt egy hajóformájú alacsony játszóvárat kapnak majd az ovisok. De a gyermekek örömére a meglévő homokozók árnyékoló szerkezetét is fel fogják újítani – tájékoztatott a jegyző.

Egy homokozóval és egy új játszóelemmel is bővül majd az óvodai játszótér Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A lakosság körében többen megkérdőjelezték a településvezetés pályázati munkájának sikerét. Vajon valóban szüksége volt-e a településnek újabb játszótérre, amikor a közelmúltban adtak át egyet? Rendné Pocsai Izabella, az intézmény vezetője, aki szintén nagy örömmel fogadta a sikeres pályázat hírét, ezekre a kételyekre is választ adott.

– A játszótér felújítása már kifejezetten szükséges volt. Hiszen a homokozó fenyőfából készült váza már sok évvel ezelőtt készült, az elkövetkező nevelési évre mindenképpen fel kellett volna újítani. A munkálatok megszervezését is elkezdtük, már árajánlatot is kértünk, sőt a pandémia előtti időszakra tervezett ovibál jótékony céljának is ezt tűztük ki. Így nagyon jókor jött a sikeres pályázat híre, hiszen ennek köszönhetően nem kell javítani, hanem a pályázati forrásból új elemként egy homokozóval és egy új játszóelemmel is bővül majd az óvoda szabadtéri játékkészlete – mondta el a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!