Tésztahídépítők a Dunaújvárosi Egyetemen

2019.11.14. 11:00

Ötvennégynél reccsent

November 12-én, kedden immáron kilencedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Egyetem a tésztahídépítő versenyét.

Szabó Szabolcs

A rangos seregszemle 2-3 főből álló csapattal minden külföldi és nappali tagozatos hallgatót hívott küzdelembe, ám a kihíváshoz csatlakoztak a szomszédos Bánki középiskola diákjai is.

Zölei Ádám, a házigazda DUE kommunikációs munkatársa lapunknak elmondta:

– Ez évben is hatalmas érdeklődés övezte a versenyt. Eredetileg 12 csapat nevezett, ám végül 8 együttes tésztahídja mérette meg magát a Dunaújvárosi Egyetem konferenciatermében.

Az eredmények: 1. Hydra Y 54 kg, 2. Pasta Master Kft. 40 kg., 3. Pasta Bridge 31 kg. A tésztahidak szépségversenyét pedig az Anakin gárdája nyerte, amely a Lánchidat formázta meg.

Az egyetem tudományos heti programja ma zárul – lásd keretes írásunkban.

Digitalizáció: a váltás, ami érint

A Dunaújvárosi Egyetem idei tudományos hetének zárófejezetében, csütörtökön a digitalizáció lesz a középpontban.

A program: 10 óra – Megnyitó: dr. Nagy András. 10.15–11.45 – A Digitális világ állásbörzéje – dr. Király Zoltán egyetemi docens, DUE.

10.45–11.45 – Digitalizáció – átírja a jövőt és a múltat – Mester Sándor lapigazgató Computerworld. 12.00–12.30 FlyMTA – Ötlettől a vállalkozásig – Vámosi Zoltán, 12.30–13.00 Az e-közigazgatás lehetőségei – dr. Ágoston György főiskolai tanár, DUE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!