Átvették a megbízóleveleket

2019.10.23. 17:00

Megkezdték a munkát az újonnan felálló kulcsi önkormányzat képviselői

Október 21-én, hétfőn kora délután a kulcsi önkormányzat dísztermében hivatalosan is átvehették megbízólevelüket az újonnan felálló kulcsi önkormányzat képviselői.

Török Tímea

Fotó: LI

A település vezetői teljes létszámban megjelentek. Ünnepélyes keretek között a Helyi Választási Bizottság elnöke, Koppány Emese, és a választási iroda vezetője, dr. Neumann Helga jegyző adta át a megbízóleveleket. A bizottság elnöke ismertette a választási eredményeket tartalmazó határozatot, és ez alapján a testület összetételét. A polgármester ismét Jobb Gyula lett, képviselői mandátumot kapott: Deák Ibolya Rózsa, Fekete György, Nagy Anita, Oberrecht Tamás, Posch János és Tóthné Vass Anita. Majd Jobb Gyula polgármester is megköszönte a választási bizottság és iroda munkáját, különös tekintettel arra, hogy Kulcson első alkalommal szavazhattak a választók három szavazókörben. A szigorú protokolláris epizód után, Kulcs település jegyzője köszöntötte a testületet, a Helyi Választási Bizottság elnöke pedig jó munkát kívánt a kulcsi testületnek. A közös koccintás és a rövid kötetlen beszélgetés után, már a település adta feladatok felé fordították figyelmüket a képviselők, mert egyeztető munkamegbeszélés vette kezdetét.

Jobb Gyula polgármester átveszi a megbízólevelet Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Jobb Gyula lapunknak elmondta, most a közös munka alapjait kell letenni. Így olyan fontos kérdésekben kell megegyezni az új testületnek, mint az alpolgármester személye, és a bizottságok feladatának és összetételének meghatározása. – Minden új-régi képviselő az együttműködés iránti vágyát fejezte ki, ezért a polgármesterként bízom az eredményes együttműködésben, hiszen csak így lehet dolgozni és haladni a település érdekében – mondta Jobb Gyula polgármester.

 

Nem várták meg a határidőt

Az önkormányzati választás eredményének jogerőre emelkedésétől (múlt hét csütörtöktől) számítva 15 napon belül kell tartania a képviselő-testületnek az alakuló ülését. Kulcson nem várták meg a határ­idő végét, hiszen számtalan feladatuk van a döntéshozóknak a településsel kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!