Az aranyásók világban jártak

2019.10.08. 15:00

Ismét közelebb hozták a világot a Carpe Diem Alapítványban

A Carpe Diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány a Közelebb hozzuk a világot című rendezvényét ismét egy „kulturális csavargás” keretében tartotta meg, idén már harmadszor kelt útra, ezúttal 16 fővel.

duol.hu

Erdély után, egy jóval rövidebb kiruccanás várt rájuk egészen a Komárom-Esztergom megyei Császár településig. Itt Henryx seriff vadnyugati városával ismerkedhettek meg. Láthattak autentikusan berendezett épületeket, hivatalokat, szobákat, börtönt valamint a westernfilmek elmaradhatatlan kellékét, a postakocsit. A falakon mindenütt fényképek, amelyeken hírhedt rablók, pisztolyhősök és legendás indián főnökök elevenedtek meg.

Az egyik épület csendes zugában a kor történelme iránt komolyabban érdeklődőknek egy dokumentumfilm segíti a pontosabb eligazodást térben és időben. A többi között azt is megtudhatták innen, hogy magát a vadnyugat kifejezést az Amerikai Egyesült Államokat alapító 13 gyarmattól nyugatra fekvő területre használják, ahol kezdetben csak az őslakos indiánok éltek… Kisvasúttal visszautazhattak az időben, ahol szemük elé tárult az aranymosók világa. A városka főterén felállított akasztófa mellett elsétálva az elmaradhatatlan szalonba térhettek be egy kis frissítőre, ahol dizőzök, madámok és cowboyok teremtették meg az igazi kocsmahangulatot.

A tudósítást jegyző Tomka Attila és Kis Andrea elmondta, számukra a nap fénypontját, az itt fellépő Blackriders zenekar fergeteges koncertje jelentette, amely kétórás ízelítőt adott a countryzene gyöngyszemeiből. A vérpezsdítő ritmus táncra invitálta a jelenlévő publikumot. A nap lezárásaként, hazafelé tartva, egy jó hangulatú vacsorával zárták a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!