a tudás életet menthet

2019.02.15. 10:00

Mit tudsz a katasztrófavédelemről? – versenyt hirdettek

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat.

FMKI

Fotó: Katasztrófavédelem

Fejér megyéből a négyfős csapatok két korcsoportban nevezhetnek a székesfehérvári és a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség helyi fordulóira.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, amelynek fő célja, hogy a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos tagjai elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az önmentésben, illetve más személy mentésében való jártasságukról.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Országos Polgárőr Szövetség, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, valamint a Magyar Vöröskereszt és egyéb szakmai szervezetek együttműködésével megvalósuló versenyre két korcsoportban, négyfős csapatokban nevezhetnek a diákok, akik első körben a kirendeltségi fordulókon mérhetik össze tudásukat és ügyességüket. A helyi versenyen korcsoportonként az első három helyezett csapat jut tovább a megyei vetélkedőre, az országos döntőben pedig a területi (megyei) verseny győztesei képviselik Fejér megyét.

Helyi fordulók időpontjai, helyszínei és jelentkezési határidők:

 • A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén:
 • Verseny időpontja: 2019. április 16. (kedd)

  Helyszín: Székesfehérvár, Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központ

  A jelentkezés módja: A nevezés ingyenes, a jelentkezési lapot elektronikus formában április 5-ig várjuk a [email protected] e-mail címre!

 • A Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén:
 • Verseny időpontja: 2019. április 11. (csütörtök)

  Helyszín: Dunaújváros

  A jelentkezés módja: A nevezés ingyenes, az itt letölthető jelentkezési lapot elektronikus formában március 22-ig várjuk a [email protected] címre.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!