novemberi tudományos ülés

2018.12.05. 12:00

Központban a gyermekosztály

A kórház havi rendszerességgel megrendezésre kerülő tudományos ülésén november 28-án a gyermekosztály volt a téma. 

duol.hu

Bevezetésként dr. Máté Ágnes a Tudományos Bizottság elnöke beharangozta a következő havi tudományos ülés témáját, majd átadta a szót a gyermekosztály osztályvezető főorvosának, dr. Yousif Mahmood Abdulaziznak.

Fotó: pantaleon.hu

Mahmood főorvos három előadást tartott gyermekgyógyászati témában. Első előadásában bemutatta kórházunk csecsemő és gyermekgyógyászati osztályát és annak koraszülött részlegét, elmondta éves osztályos és szakrendelésen megjelenő betegforgalmukat. A következő előadásában az újszülöttek első ellátásáról beszélt. A neonatológus főorvos elmesélte a normál szülést követő újszülöttek ellátását, majd a komplikációkról, a nem mindennapi esetekről, az újszülöttek újraélesztésére is kitért. A harmadik előadásában a rotavírusról és annak újszülött-, illetve csecsemőkori veszélyeiről tartott igen érdekes szakmai előadást.

Számos munkatársunk követte figyelemmel a rendkívül érdekes és elgondolkodtató előadásokat, melyek végén sor került a hallgatóságban felmerült kérdések megválaszolására, megvitatására és egy kötetlen beszélgetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!