Engedély nélkül

2024.04.03. 21:00

Üröm az örömben

Utólag akartak engedélyt kérni, elkéstek – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Egy tamási székhelyű erdő- és vadgazdálkodási társaság képviselője tett bejelentést 2024. március 28-án egy hét fős, Pest vármegyei társaság ellen. A férfiak engedély nélkül gyűjtött trófeát és agancsokat kíséreltek meg elvinni az óbíródi területükről. A megközelítőleg 40 kilónyi, talált agancs értéke meghaladja a 215 ezer forintot.

Olyan is akadt a csoportban, aki húsz éve jár a társaság területére pihenni. Most is így történt, ünnepelni, kikapcsolódni érkeztek. Horgásztak, kirándultak, közben összeszedtek egy dámtrófeát és 27 darab hullajtott agancsot. Amikor hazafelé indultak, a kiléptetésnél derült ki a turpisság, ugyanis a gyűjtéshez – a korábbi évektől eltérően – ezúttal nem kértek előre engedélyt. A pár napos lazítás végét egy hatósági eljárás árnyékolta be. A Tamási Rendőrkapitányságon indított ügyben mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétsége miatt.

A rendőrség lefoglalta a trófeát és az agancsokat, majd átadták a társaság képviselőjének, így a lopási kár megtérült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában