Ügyészség

2024.03.21. 13:00

A baleset után kiszállt a kocsiból és megivott fél liter sört

A Sárbogárdi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittasan egy másik autónak ütközött – áll a vármegyei főügyészség sajtószóvivőjének szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Duol.hu

A képen a vádlott autójának letörött visszapillantó tükre látható

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi 2022. július 17-én, Sárbogárd külterületén ittassága miatt nem egyenes irányban közlekedett. Amikor egy másik autó mellett elhaladt, azzal ütközve a saját autójának a visszapillantó tükre letörött, míg a másik gépkocsi tükre megrongálódott. A vádlott az ütközést követően kiszállt a gépkocsiból és elfogyasztott fél liter sört. 

A vádlott annak tudatában, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, 2023. július 4-én éjszaka ittasan Sárkeresztúr lakott területén, 2023. szeptember 11-én pedig Sárkeresztúr külterületén közlekedett, amikor a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták és cselekményét leleplezték. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben elzárás büntetés kiszabását, továbbá közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában