Ügyészségi infó

2024.01.09. 15:00

Pónit lopott, de a helyszínre visszatérve lebukott

A Bicskei Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy pónilovat tulajdonított el.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 30-án, Csákváron észrevett egy körbekerített, villanypásztorral biztosított ingatlanon lévő, vascölöpökhöz kikötött pónilovat, majd elhatározta, hogy azt eltulajdonítja. A vádlott másnap visszatért a helyszínre és a villanypásztor alatt bebújva bement az ingatlanra, a lovat eloldozta és a villanypásztort kiakasztva az ingatlanról távozott, azonban a táskáját és a kalapját a kerítésre akasztva a helyszínen felejtette. A férfi cselekményét egy szemtanú észlelte, és értesítette az ingatlan tulajdonosát, aki bejelentést tett a rendőrségre és a helyszínre indult. 

A vádlott útközben észrevette, hogy a helyszínen hagyta a táskáját és a kalapját, ezért a pónival együtt visszaindult az ingatlanhoz, ahol az időközben kiérkező rendőrjárőr intézkedés alá vonta és a póni visszavételével a lopással okozott 150.000 Ft kár megtérült. 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában