Ügyészségi infó

2024.01.11. 13:00

Hat sértettet ejtett tévedésbe az internetes csaló

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki hat sértettet ejtett tévedésbe valótlan hirdetésekkel - tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra, főügyészségi ügyész sajtószóvivő.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A vádirat szerint a férfi egy közösségi oldalon eladásra hirdetett egy Playstation konzolt. A hirdetésre hat személy jelentkezett, akikkel a férfi anélkül, hogy a termék a birtokában lett volna, illetve annak átadása szándékában állt volna megállapodott, hogy a vételár összegét az általa megadott bankszámlára átutalják. A vádlott a hat sértettnek egyenként 50.000, illetve 200.000,- Ft közötti kárt okozott, amely csak egy sértett esetében térült meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában