Ellenőrzés

2024.01.04. 13:00

Az óév utolsó hetében sem tétlenkedtek a rendőrök

A rendőrség munkatársainak az óév utolsó hetében is kiemelt figyelmet fordítottak az ittas, vagy bódult járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, mivel ők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára – adta hírül a vármegyei rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán.

Duol.hu

Fotó: FMRFK

A rendőrök 827 ittasságellenőrzés során 14 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, még mielőtt balesetet okozhattak volna.

Az ittas vezetés napjaink egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági problémája, melyet az uniós terminológia úgy említ, mint a „közutak második legfőbb gyilkosa”. Ennek megfelelően az ittas járművezetők kiszűrése Magyarországon is prioritást élvez.

A rendőrök a közúti ellenőrzések során még mindig sűrűn szembesülnek a passzív biztonsági eszközök használatának hiányával. Egy hét alatt 36 esetben intézkedtek övhasználat elmulasztása miatt.

A biztonsági öv használata a gépjárművezető és utasai számára is kötelező! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet! Az eszköz a balesetet megakadályozni nem tudja, azonban annak bekövetkezése esetén a sérülések fokát jelentősen csökkentheti. Elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet, és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában