Szekszárdi Törvényszék

2024.01.19. 11:00

Ájultra verte a barátnőjét, majd magára hagyta

Többször vezetett a pár között szóbeli konfliktushoz a nő italozása. Végül életveszélyt okozó testi sértésbe torkollott a kapcsolatuk - írja társoldalunk a teol.hu.

Duol.hu

illusztráció

Életveszélyt okozó testi sértés ügyében tartottak tárgyalást a hét elején a Szekszárdi Törvényszéken. Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy a vádlott bérlőként lakott Dunaföldváron a munkáltatója lakásában. A férfi 2021 októberében ismerte meg a sértettet, aki még abban a hónapban beköltözött a vádlotthoz, először szívességi lakáshasználóként, majd néhány hét elteltével élettársi viszonyt létesítettek.

A sértett italozása miatt többször alakult ki közöttük szóbeli konfliktus. A nőt 2022. augusztus 1-jén este a mentők alkoholos befolyásoltság miatt kórházba szállították, ahol alkohol okozta dependenciát állapítottak meg nála. A vádlott másnap ment el érte a kórházba, majd autóbusszal hazaküldte. A férfi néhány órával később ért haza, és a sértettet ismét ittasnak látta, emiatt összeszólalkoztak.

Rövid szóváltást, illetve kiabálást követően a vádlott egy alkalommal, jobb kézzel pofon ütötte a vele szemben álló sértettet a bal arcán. A nő ettől a szobában lévő ágyra esett, ahol a hanyatt fekvő sértettet a vádlott többször bántalmazta oly módon, hogy ököllel több, de legalább három alkalommal nagy erővel megütötte a fejét, annak a bal oldali elülső területén: homlokának bal oldalát, a bal arcfelét és az orrtájékát. A sértett a bántalmazás következtében rövid időre elájult.

A férfi a bántalmazást abbahagyva az ágyon fekvő sértettet magára hagyta, és távozott a lakásból. A bántalmazás következtében a sértett többek között három-négy hét alatt gyógyuló keményburok alatti vérzést, illetve orrcsont törést szenvedett el. A keményburok alatti vérzés közvetett életveszélyes sérülés. A tárgyalás további meghallgatásokkal folytatódik.

Forrás: teol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában