Ittas vezetés

2023.12.27. 14:30

Több mint 1200 sofőrt ellenőrzött a rendőrség

A Fejér vármegyei rendőrség munkatársai az év 51. hetében is kiemelt figyelmet fordítottak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, magas kockázati tényezőt jelentek a biztonságos közlekedés számra – adta hírül közösségi oldalán a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Duol.hu

Forrás: police.hu

A hét nap alatt végrehajtott 1208 ittasság-ellenőrzés során 11 járművezetőről bizonyosodott be, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Közülük egy ittas sofőr személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott.

Az akciók során 23 olyan vezetővel és utassal szemben intézkedtek a rendőrök, akik nem használták a biztonsági övüket.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása mekkora kockázatot hordoz magában. 

Az alkohol emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető lehetséges veszélyforrássá válik a közlekedésben.

A biztonsági öv használata nem egyéni döntés kérdése, hanem kötelező.

Balesetek során egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A rendőrség ezúton is kéri, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét is a használatra! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában