Pálhalmai BV.

2023.12.14. 10:00

Jogerősen elítélték azt a férfit, aki egy cipőfűző miatt okozott életveszélyes sérülést

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy rab életveszélyesen megsebesítette zárkatársát.

Duol.hu

Életveszélyes bosszú egy cipőfűző miatt

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi szabadságvesztés büntetését töltötte a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetben. 2022. február 26-án, délután a zárkatársa nem tudta visszaadni a neki megőrzésre átadott, edzéshez használt cipőfűzőt, ezért haragra gerjedt. 

A férfit a földhöz vágta, fejét a padlóhoz csapta, jobb szeme környékén ököllel megütötte. Ezt követően a vádlott megakadályozta, hogy a többi zárkatárs segítséget hívjon. Azért, hogy az őrség se észlelje az egyre romló állapotát, a sértettnek a mosdóban fal felé fordulva kellett állnia. Végül este mentővel kórházba szállították és megműtötték. A férfi a bántalmazás következtében közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében, feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek. 

A Győri Ítélőtábla a 2023. december 13-án kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A férfi bűnös, a büntetése szükséges, ezért azt nem enyhítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában