NAV info

2023.12.16. 10:00

Gagyi ajándék

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei neves divatmárkák hamisított parfümjeit találták meg egy kamionban.

Duol.hu

Forrás: NAV

A pénzügyőrök az M5-ös autópályán ellenőriztek egy bolgár kamiont, ami a fuvarlevél szerint Bulgáriából gyűjtőárut vitt Németországba. A járőrök a raktér tételes átvizsgálása közben, a gyűjtőáruk mellett három olyan raklapot is találtak, amelyek a felrakodási jegyzék szerint nem voltak azonosíthatók. A felstócolt dobozokban 4240 üveg, különböző márkajelzésű és kiszerelésű (Armani, Dior, Chanel, Gucci, Prada, Lancome, Gaultier, Versace, stb.) parfümöt találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt áruk eredetét, származását igazolni nem tudta, és kísérő dokumentumot sem tudott bemutatni.

A NAV járőrei a több mint 138 millió forint értékű hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre másra bukkannak fel hamis termékek a piacokon. A hamis parfümök kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek - tájékoztat a NAV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában