Állatkínzás

2023.11.02. 19:00

Semmi oka nem volt rá, mégis vad helyett egy házimacskára lőtt a bakonyi vadász

Vádat emelt állatkínzás vétsége miatt a Pápai Járási Ügyészség azzal a vadásszal szemben, aki macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről, 2022 szeptemberében - közölte a főügyészség.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: pexels.com

A vádirat szerint a 27 éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződés alapján vadászott a területen és 2022. szeptember elején az esti órákban a vadászlesen tartózkodott, olvasható a veol.hu-n. Az elkövető azonban vad helyett indokolatlanul egy, a közeli háznál élő macskát lőtt meg, melynek következtében az egyéves fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört és a szövetek is súlyosan sérültek. Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, melynél fogva a cica egész életében sántítani fog. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a férfi vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában