8 napon belül gyógyuló sérülés

2023.11.12. 09:00

Késsel támadt a féltestvérére egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki késsel támadt a féltestvérére egy Fejér vármegyei településen.

Duol.hu

Illusztráció!

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi anyjával, apjával, valamint féltestvérével, annak élettársával és kiskorú gyermekével lakott együtt egy házban. A férfi 2022. december 22-én délután a ház konyhájában számon kérte az anyját a főzött étel miatt, majd az ételt kidobta az udvarra. A viselkedése miatt a féltestvére rászólt a vádlottra, aki a szobából előhozott egy 42 cm hosszú kést és azzal a féltestvérére támadt, miközben megölésével fenyegette. A vádlott hadonászott a késsel a férfi irányába, a pulóverén több vágást is ejtett. A sértett a bal kezével a kés pengéjére ráfogott a védekezés közben, amely miatt a tenyerén vágott seb alakult ki. A vádlott ezt követően felhagyott a féltestvére bántalmazásával, majd távozott az ingatlanból.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a vádlott által használt eszközre és a sérült testtájékra figyelemmel súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt.

Az ügyészség vádiratában, tárgyalás mellőzésével, a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta, valamint magatartási szabályként előírta számára, hogy pszichiátriai gondozásban vegyen részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában