Ügyészség

2023.11.17. 19:00

Engedély nélkül végzett hulladékgazdálkodási tevékenységet

A Sárbogárdi Járási Ügyészség veszélyes és különösen jelentős mennyiségű hulladékra engedély nélkül végzett hulladékgazdálkodási tevékenységgel elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki összesen mintegy 1400 kg veszélyes hulladékra végzett engedély nélkül hulladékgazdálkodási tevékenységet - közölte szerkesztőségünkkel a vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

Duol.hu

A férfi 2020. februárja és 2021. decembere között ismeretlen helyről fémhulladékokat gyűjtött össze ellenérték fizetése nélkül, majd különböző fémkereskedőkhöz szállította és részükre értékesítette.

A vádlott 2022. április 5-én, Sárkeresztúron közlekedett a gépkocsi platóján lévő 300 kg fémhulladékkal, amikor a rendőr közúti ellenőrzés alá vonta. A vádlott a Sárbogárdon összegyűjtött fémhulladékokat, így használaton kívüli fűnyírót, radiátorokat, kerítésdrótot, kerékpárokat szállított a házához értékesítés érdekében.

A férfi által gyűjtött, szállított és értékesített hulladék között található összesen 1400 kg ólom akkumulátor veszélyes hulladéknak minősül. A vádlott a hulladék összegyűjtését és szállítását - mint hulladékgazdálkodási tevékenységet - hulladékgazdálkodási engedély nélkül végezte.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában