Befejezték a vizsgálatot

2023.11.23. 15:00

Elaludt vezetés közben az autós

Önmaga és utasa könnyebben, a másik járműben ketten súlyosan megsérültek. A közlekedési baleset ez év nyarán történt a Székesfehérvár és Dunaújváros közötti főúton. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Duol.hu

A Dacia vezetője elaludt

Forrás: police.hu

A 62-es úton Székesfehérvár felől Dunaújváros irányába haladt Dacia típusú autóval 2023. augusztus 17-én délután egy 44 éves járművezető. Seregélyes külterületén áttért a szemközti sávba – elmondása szerint azért, mert elaludt –, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő tehergépkocsival. A baleset következtében a vétlen járművezető és utasa súlyosan, az okozó sofőr és az autóban ülő egyik utas pedig könnyebben sérült – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n

Seregélyes külterületén történt a baleset
Forrás: police.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság szakemberei a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A közlekedési baleset 2023 nyarán történt a Székesfehérvár és Dunaújváros közötti főúton
Forrás: police.hu

A hasonló esetek elkerülése érdekében fontos, hogy mindig kipihenten induljon útnak! Ha vezetés közben úgy érzi, hogy fáradt, tompulnak a reflexei, tartson pihenőt, különösen, ha nagy utat tesz meg. Pár nyújtó és hajlító gyakorlat segíthet a közérzet javításában, a közlekedésbiztonság megőrzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában