Ingatlanok építését ígérték

2023.11.12. 17:00

118 millió forintot csaltak ki az új otthonra vágyó emberektől

Őrizetbe vettek két kecskeméti férfit, akik családi házak építésének ígéretével 118 millió forintot csaltak ki közel tucatnyi megrendelőtől – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrkapitányság az MTI-vel.

Duol.hu

A gyanú szerint a 41 és a 37 éves férfiak 2021 áprilisától kötöttek kivitelezési szerződéseket megrendelőikkel. Az ügyfelek egy része előleget fizetett, de volt, aki a megállapodásban szereplő teljes összeget átadta, a kivitelezés azonban valamennyiük esetében csak részben vagy egyáltalán nem valósult meg – írta Dabis Krisztina sajtóreferens.

A generálkivitelező cég két ügyvezetőjének feltehetően szándékában sem állt az építkezéseket elkezdeni vagy befejezni, ugyanis a cég anyagi helyzete miatt erre nem is lett volna lehetősége.

A rendőrök november 7-én otthonaikban fogták el a két férfit. Csalások miatti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában