NAV infó

2023.10.17. 15:00

Ha már szabályszegés…

Közel egymillió forint bírságot kapott az a román sofőr, akinek furgonját Hegyeshalomnál állították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Duol.hu
Fotó: NAV

Négyszáz kilogramm nyers húst, tojást, adózatlan alkohol- és dohányterméket is találtak a pénzügyőrök abban a járműben, amit a sztráda győri szakaszán állítottak meg. A plafonig töltött autó a mérlegen is megbukott, mert 3860 kilogrammal többet nyomott a megengedett súlynál. Az autót vezető 37 éves férfi azt mondta, hogy a dohány és az alkohol a sajátja, a többi árut postacsomagként szállítja Írországba – tájékoztatta szerkesztőségünket Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága sajtóreferense.

Fotó: NAV

A hűtés nélküli nyers hús és a jelöletlen tojás miatt a pénzügyőrök értesítették a NÉBIH munkatársait, akik azonnal elrendelték a szabálytalanul szállított élelmiszerek megsemmisítését, az egyenruhások pedig a jövedéki termékeket foglalták le.

A sofőr a 110%-os túlsúly miatt 650 000 forint közigazgatási bírságot kapott, jövedéki törvénysértésért is felelnie kell, valamint az élelmiszerek megsemmisítési költsége is őt terhelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában