Ügyészség

2023.10.08. 09:00

Egy karóráért, némi dohányért, valamint öngyújtóért szúrta meg a sértettet egy férfi a mosodában

A Fejér Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy székesfehérvári mosodában egy karóráért, öngyújtóért és némi dohányért szúrt meg egy férfit.

Duol.hu

Fotó: AS/MW

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2022. november 10-én éjszaka ittasan tartózkodtak egy székesfehérvári önkiszolgáló mosodában, ahol a vádlott hajnali fél háromtól délelőtt tíz óráig visszatérően, többször bántalmazta az ittassága miatt ellenállásra képtelen sértettet. Egy késsel meg vágta az arcát, az arca, nyaka irányába szúró-kaszáló mozdulatokat tett, valamint a csípője fölött hason szúrta.

A vádlott a sértettől egy öngyújtót, egy vágott dohányt tartalmazó csomagot tulajdonított el, valamint a karóráját is le akarta húzni a kezéről, amelyet végül a sértett adott át neki a bántalmazás hatására.

A vádlott cselekményét a helyszínre érkező biztonsági őr szakította meg, amelyet követően a férfi elhagyta a helyszínt.

A nyomozó hatóság rövid időn belül elfogta a vádlottat, aki ekkor magánál tartotta a sértett karóráját.

A férfi által a sértettnek okozott sérülések nyolc napon belül gyógyulóak voltak, azonban az arc, illetve a nyak metszése, valamint a hasfal szúrása során az életveszélyes sérülés kialakulásának a reális veszélye fennállt.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, továbbá a letartóztatás fenntartását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában