Ügyészségi infó

2023.10.21. 11:00

A kábítószer kereskedő lőfegyvernek látszó tárgyakat is tartott magánál

Duol.hu

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Székesfehérvár és a Balaton térségében kábítószert értékesített, továbbá lakásán, tartózkodási helyén lőfegyvernek látszó tárgyakat tartott – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. november 3-tól az ismerősei és barátai körében kábítószert értékesített rendszeresen. A nyomozó hatóság a férfi lakóhelyén, illetve tartózkodási helyén kokaint, valamint 8 lőfegyvernek látszó tárgyat foglalt le.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá alaposan lehet tartani a bizonyítás megnehezítésétől is. Megalapozottan feltehető, hogy a férfi a bűncselekményt tovább folytatná vagy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában