Kattant a bilincs

2023.09.15. 13:00

Internetes csaló ejtett tévedésbe 17 sértettet

A Bicskei Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki internetes hirdetések útján 17 személyt ejtett tévedésbe és okozott kárt nekik.

Duol.hu

Kattant a bilincs – illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2021. novemberében elhatározta, hogy úgy fog pénzhez jutni, hogy csalást követ el. Ennek érdekében anélkül, hogy a teljesítésre reális lehetősége, illetve szándéka lett volna, több internetes oldalon feladott hirdetésekben hangszórót, azok alkatrészeit, valamint mobiltelefont hirdetett eladásra.

A férfi részben saját nevében, részben álneveken vette fel a kapcsolatot a sértettekkel, illetve különböző telefonszámokat adott meg a hirdetésekben.  A hirdetésre jelentkezőket rávette arra, hogy a termékek vételárát utalják át a nevén lévő bankszámlára. Az utalásokat követően a sértettek részére a férfi elérhetetlenné vált, a termékeket nem küldte meg a számukra. A férfi az egyes sértetteknek 6.000,- illetve 20.000,- Ft közötti kárt okozott, amelyek nem térültek meg.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában