Ercsi

2023.09.26. 18:00

Fel akart gyújtani egy házat, letartóztatták

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki Ercsiben fel akart gyújtani egy házat - tájékozatta szerkesztőségünket a vérmegyei főügyészség sajtószóvivője.

Duol.hu

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. szeptember 18-án délután, ittasan megjelent egy ercsi ingatlan előtt és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a házat. Bement a ház utcafronti hálószobájába és ott égésgyorsító anyaggal meggyújtotta az ágyat. Az ágyon lévő párnák, takarók meggyulladtak, az ágy kiégett. A férfi megkísérelte eloltani a tüzet, azonban miután nem sikerült, a helyszínről futva távozott. Távozás közben a helyszínen lévő nővel közölte, hogy este ne legyenek a házban, mert befejezi a tettét. 

A férfi vonatkozásában megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon az eljárásban résztvevő személyeket megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, így a bizonyítást veszélyeztetné. A gyanúsított büntetett előéletű, a cselekményt feltételes ügyészi felfüggesztés és más büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye is fennáll. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés fellebbezés hiányában végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában