Ügyészi infó

2023.09.06. 15:00

Az őzgida tragédiája - vádat emeltek az állatkínzóval szemben

A Bicskei Járási Ügyészség állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2022. nyarán egy vadásztársaság területéről őzgidát lopott.

Duol.hu

A vádirati tényállás szerint a férfi 2022. június 05-én a késő esti órákban egy Fejér megyei vadásztársaság területén több őzgidát talált, amiket a zsákjába rakott és azzal elindult hazafelé. Menetközben a vádlott a zsákot elejtette, amiből a foglyul ejtett állatok elszaladtak, azonban a férfi az egyik őzgidát meg tudta fogni és azt a zsákba visszatette. Mivel a zsákban lévő állat erősen nyüszített, ezért a férfi az őzgida száját és orrlyukait egy szigetelőszalaggal betekerte, és az állatot a nadrágjába rejtette - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvívője, ügyésze.

A hazafele tartó vádlottat a településen a rendőrök intézkedés alá vonták és nála megtalálták az őzet, ami röviddel a rendőri intézkedés megkezdése után elpusztult, pusztulását fulladás okozta. 

Mivel a vádlott az őzgidával szemben olyan bánásmódot alkalmazott, amely különös szenvedést okozott és az állat pusztulását okozta, ezért a férfit az ügyészség állatkínzás bűntettével és orvvadászat bűntettével vádolja figyelemmel arra, hogy a vádlott az őzgidát egy vadásztársaság területén vadászatra való jogosultság nélkül fogta el.

 E bűncselekmények mellett további 10 bűncselekmény miatt is vádat emelt az ügyészség a férfival szemben, és vádiratában arra tett indítványt, hogy őt a bíróság börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Bicskei Járásbíróság dönt majd. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában